
دعاوی حقوقی
لغت دعاوی حقوقی را وقت هایی که به دادگاه یا کلانتری ها می روید خیلی شنیدید اما نمی دانید که چیست و چگونه به آن رسیدگی می شوید؟
دعاوی حقوقی اغلب مستقیماً در محاکم دادگستری مطرح می گردد و دیگر نیازی نیست که به دادسرا های عمومی و انقلاب مراجعه کنید بلکه در همان دادگاه مطرح می شود و رسیدگی های لازمه انجام میگیرد.
مراحل رسیدگی دعاوی حقوقی
👈 مرحله آغاز دعاوی حقوقی با ارائه دادخواست به دادگاه شروع می شود و باید خواسته را به صورت آشکار در یک برگه چاپی دادخواست نوشته و پس از آن برای ثبت دادخواست احتیاج به حضور در دادگستری نیست.
👈 بعد از تنظیم صحیح و قانونی دادخواست توسط وکیل پایه یک حسین کمیلی ، موضوع توسط دفتر خدمات الکترونیک قضایی پیگیری می شود. اگر پرونده در صلاحیت شوراهای حل اخلاف قرار گیرد به شوراها ارجاع می شود ، در غیر این صورت به محاکم حقوقی ارجاع و مورد رسیدگی قرار می گردد.
👈 بعد از اینکه دادخواست به ثبت رسید و تمبر باطل شد ، دادخواست به دفتر ثبت کل رایانه ای برده و پس از ثبت دادخواست به شورا یا شعب حقوقی مراجعه و پرونده را به آن ها می دهید.
👈 مدیریت دفتر دادگاه پس از این پرونده به ثبت رسید فوری جهت تعیین وقت رسیدگی به نظر دادگاه می رساند و پس از دستور وقت رسیدگی پرونده جهت ارسال ابلاغ قضایی به دفتر عودت داده می شود.
👈 پس از نوشتن رای حکم دادگاه به طرفین فرستاده می شود که از تاریخ ابلاغ تا 20 روز است و می توانند برای تجدید نظر تقاضا نمایند.
👈 اگر حکم دادگاه غیابی صادر شود محکوم علیه غیابی می تواند درخواست واخواهی کند.
نکات مهم در زمینه ی دعاوی حقوقی
- مهلت تجدید نظر برای ایرانیانی که مقیم خارج هستند 2 ماه از تاریخ ابلاغ است.
- بعد از به پایان رسیدن مهلت واخواهی مهلت تجدید نظر شروع خواهد شد.
- در زمینه ی احکام قطعی اگر خلاف شرع مقدس و قانون باشد ، ظرف مهلت قانونی قابل فرجام خواهی می باشد.
- بعد از قطعی شدن حکم دادگاه پرونده جهت اجرای حکم با تقاضای صدور اجرائیه و ابلاغ آن به مهلت ده روز ، قابلیت اجرا پیدا می کند.


مراحل رسیدگی دعاوی حقوقی به طور مختصر :
1) ارسال دادخواست به دادگاه
2) ابطال تمبر و پرداخت هزینه دادرسی
3) ثبت پرونده و ارجاع آن به شورا یا شعب حسب مورد
4) ثبت پرونده در دفتردادگاه و تعیین وقت رسیدگی
5) جلسات دادرسی و حل و فصل اختلاف
6) انشاء رای (حکم – قرار )
7) واخواهی
8) تجدیدنظرخواهی
9) فرجام خواهی
10) اجرای حکم
انتخاب وکیل مناسب جهت رسیدگی به دعاوی حقوقی
بهتر است در زمینه دعاوی حقوقی از وکیل خبره و با تجربه مشورت بگیرید تا بتواند پرونده شما را به نتیجه مطلوبی برساند و در این زمینه از قوانین و مقررات آگاه باشد.
برای مشاوره در خصوص دعاوی حقوقی می توانید با دفتر وکیل پایه یک دادگستری حسین کمیلی در ارتباط باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید.